Minister Kamp lanceert Nationale Financieringswijzer

Minister Kamp op de MKB Top met o.a. Michaël Van Straalen en Chris Buijink

Den Haag, 21 september 2015 - Financiers, brancheorganisaties en overheid gaan samenwerken in de Nationale Financieringswijzer, zo kondigden zij vandaag aan tijdens de mkb-top over financiering te Den Haag.

Lees verder

Leasingmarkt stoomt door in tweede kwartaal

Amsterdam, 27 augustus 2015 - Nadat de Nederlandse equipment leasemarkt in het eerste kwartaal recordcijfers mocht noteren, is ook in het tweede kwartaal sprake van forse groeicijfers.

Lees verder

Leasing biedt oplossingen voor de circulaire economie

Amsterdam, 24 augustus 2015 - Bedrijven, beleidsmakers en financiers zien in de circulaire economie grote kansen om bestaande, traditionele business modellen en concepten compleet op de schop te nemen en tegelijk onze economie duurzamer te maken.

Lees verder

Ritchie Bros. maakt zich klaar voor September veiling in Moerdijk

Moerdijkveiling

Amsterdam, 24 augustus 2015 - Op 25 & 26 september rollen de graafmachines, dump trucks, walsen, shovels en vele andere machines weer langs het veilingtheater bij Ritchie Bros. in Moerdijk.

Lees verder

Private Lease: lease of consumptief krediet?

Amsterdam, 7 juli 2015 - In een recent verschenen artikel in het Tijdschrift voor Financieel Recht maken Mr. S.E. Machiels en Mr. T.M. Penninks van het advocatenkantoor CMS een grondige analyse van private lease.

Lees verder

NVL proudly presents NVL Next

Amsterdam, 16 juni 2015 - De NVL heeft een nieuwe loot aan de stam. Sinds afgelopen maand is de NVL een nieuwe commissie rijker: NVL Next.

Lees verder

Boek 'Leasing' verschijnt in een nieuwe editie

Boek Leasing Gerard van Lokven

Amsterdam, 15 juni 2015 - Deze week verschijnt een nieuwe editie van het boek 'Leasing, juridische, fiscale en accountancy aspecten van equipment leasing in Nederland' van de hand van Mr. Gerard van Lokven.

Lees verder

Succesvol NVL Juridisch Seminar te Utrecht

Amsterdam, 15 juni 2015 - Op het drukbezochte NVL Juridisch Seminar op 10 juni 2015 werd dit jaar aandacht besteed aan 'Opportunities in Leasingland', met actuele onderwerpen als Aanbestedingen, Overdracht van Leasingportefeuilles en de Herijking van de Faillissementswet.

Lees verder

Europese leasemarkt in de lift

Amsterdam, 10 juni 2015 - Volgens cijfers van Leaseurope is de Europese leasemarkt in 2014 met 8,4% gegroeid naar 274 miljard euro. Hiervan heeft ongeveer 128 miljard betrekking op (personen) auto's en 147 miljard op andere assets onder de verzamelnaam 'equipment' of bedrijfsmiddelen.

Lees verder

Meer bieders, meer rendement bij veilingen van Ritchie Bros.

Amsterdam, 3 juni 2015 - Eind april namen er bijna 1,400 bieders uit 77 landen deel aan de materieelveiling van Ritchie Bros. in Moerdijk.

Lees verder

Pagina's