Société Générale Equipment Finance (SGEF)

19 - 01 - 2012

SGEF richt zich op vendor leasing. Société Générale Equipment Finance (SGEF) maakt onderdeel uit van één van de grootste Europese financiële instituten, Société Générale (SG). De groep viert dit jaar haar 150 jarig bestaan en bedient meer dan 32 miljoen relaties wereldwijd. SG is actief in 76 landen met meer dan 154.000 medewerkers en kent drie kernactiviteiten:
 
•    Retail Banking in Frankrijk vanuit het SG kantoren netwerk, Credit du Nord en Boursorama
•    International retail banking, Financial Services en Verzekeringen
•    Corporate & Investment Banking, Private Banking, Asset Management en Securities Services.
 
SG Equipment Finance (SGEF) valt onder de tweede activiteit. De organisatie is in 25 landen binnen en buiten Europa actief en bedient 230.000 cliënten met in totaal 3.000 medewerkers. SGEF is actief in de markten van ‘Transport, Industrial Equipment en High-Tech’.

Vanuit Amersfoort voor de Nederlandse markt en vanuit Antwerpen voor de Belgische markt, bedient SGEF Benelux met een team van marktspecialisten haar internationale- en nationale vendoren. Sinds de oprichting van de locale organisatie 14 jaar geleden, heeft SGEF Benelux een dominante positie verworven in de financiering van mobiele telescoop- en rupskranen. Deze activiteit is ontstaan vanuit de samenwerkingsverbanden met (voornamelijk) Duitse fabrikanten. Maar ook in de markt van metaalbewerking, spuitgietmachines en drukpersen is SGEF inmiddels een bekende speler die een van betekenis kan spelen als alternatief voor de locale grootbanken en daaraan gelieerde lessors.  In het afgelopen jaar zijn meerdere grote projecten gefinancierd bij grafische bedrijven in Nederland en België. SGEF maakt hierbij het verschil op basis van haar asset-kennis, waardoor het investeren in kostbare drukmachines voor relatief kleine (familie) bedrijven toegankelijk wordt gemaakt via leasing. In de ‘High-Tech’ omgeving is SGEF vooral actief als vaste  ‘fundingpartner’ voor fabrikanten van data-opslagsystemen, software en medische apparatuur. Daarnaast heeft de organisatie diverse samenwerkingsovereenkomsten met bekende ICT brokers.  

Elke vendor wordt bediend door een ervaren en toegewijd binnen- en buitendienstteam, waarbij specifieke markt- en objectkennis ingezet wordt om op maat afgestemde oplossingen te bieden.
Recentelijk is SGEF benoemd tot ‘European Lessor of the Year’ en ‘SME Champion of the Year’, waarmee de toonaangevende rol van de organisatie wordt benadrukt.