Welke bedrijfsmiddelen

Met bedrijfsmiddelen wordt bedoeld: goederen die gebruikt worden in de onderneming en die niet zijn aangeschaft met het doel deze (meteen door) te verkopen, zoals: trucks en trailers, bussen en coaches, kranen en grondverzetmaterieel, agrarische werktuigen, heftrucks en intern transportmaterieel, industriƫle machines voor de metaal-, kunststof- en houtverwerkingsindustrie, drukpersen en machines in de grafische industrie, kopieermachines en kantoormaterieel, computers en servers, software, scanners en medische apparatuur, medische hulpmiddelen, overige objecten zoals binnenschepen, vliegsimulatoren, melkrobots, maar ook tapijttegels, led-lampen en windmolens.

Grosso modo zegt men wel eens dat alles wat rolt en roest geleaset kan worden. Maar in de praktijk kan er nog meer geleaset worden, denk aan software.

De lessee selecteert het object

Afhankelijk van de leasetransactie wordt een object door de lessee of door de lessor aangeschaft. In alle gevallen bepaalt echter de lessee welk object hij uiteindelijk least.
De lessor laat zich dus bij de selectie en de bepaling van de uitvoering van het object feitelijk leiden door de wensen van zijn klanten.